Följ Plåt & Ventföretagen

Finalisterna till ”SM för unga plåtslagare 2015” är klara

Nyhet   •   Feb 23, 2015 14:48 CET

158 plåtslagarelever deltog i årets uttagningstävlingar och 18 av de regionala vinnande bidragen skickades sedan till den centrala juryn för granskning. Nu har de sex främsta bidragen sållats ut. De representerade orterna i ”SM för unga plåtslagare 2015” är Leksand, Uppsala, Norrköping, Linköping, Jönköping och Skara.

SM för unga plåtslagare arrangeras i år för 29:e gången.158 gymnasieelever och företagslärlingar deltog i uttagningstävlingarna, men endast sex kan få en finalplats. 18 skolor skickade sina vinnande bidrag till branschens utbildningsorganisation PVF Yrke & Utbildning, där en central jury granskade tävlingsbidragen utifrån måttnoggrannhet, detaljutförande och helhetsintryck. Tävlingsuppgiften var hämtad ur byggnadsplåtslagarens vardag och testade de tävlandes material- och teknikkunskap liksom känsla för hantverket och problemlösningsförmåga.

SM-finalen avgörs den 24 april på PVF Teknikcentrum, branschens skola i Katrineholm. Det blir vissa aktiviteter på plats i samband med finalen och hela tävlingen kommer också vara möjlig att följa via webben.

De som lyckades bäst i uttagningen och därmed kämpar om SM-medaljerna under finalen i Katrineholm är:

Viktor Wahrenberg, Leksands gymnasium, Leksand
Sebastian Aveholt, Bolandgymnasiet, Uppsala
Albin Ählman, Ebersteinska gymnasiet, Norrköping
William Rosén, Katedralskolan, Skara
Jonathan Wahlund, Bäckadalsgymnasiet, Jönköping
Sofia Sörliden, Anders Ljungstedts Gymnasium, Linköping

Klicka här för att läsa hela pressmeddelandet på PVF:s pressida på Mynewsdesk

För mer information: Annika Waernström, PVF Yrke & Utbildning 08-556 062 85, 0705-68 64 82

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.