Följ Plåt & Ventföretagen

Ny hemsida ska främja den sunda konkurrensen inom byggbranschen

Nyhet   •   Jun 01, 2015 23:51 CEST

Byggbranschen i samverkan, BBIS, har nyligen lanserat en ny hemsida. De tolv organisationerna och fackförbunden inom BBIS, där bland andra Entreprenörföretagen ingår, tar avstånd från svartarbete och annan oseriös verksamhet inom byggsektorn. Målet är att skapa en byggsektor där företagen kan konkurrera på lika villkor och där kvalitet och utveckling står i centrum. Målgrupperna är beslutsfattare, branschens medarbetare, lärare och elever samt allmänheten.

- Just nu driver BBIS två stora samarbetsprojekt. Dels informerar vi runt om i landet om allt praktisk kring personalliggare som införs 1 januari 2016. Vi är dessutom ute på lärarträffar och träffar elever på främst gymnasieskolan med attitydprojektet Ren Byggbransch, säger Gisela Högberg, projektledare för Byggbranschen i samverkan.

Med den nya hemsidan finns ett nytt lärarmaterial som BBIS har gjort i samarbete med bland andra Ekobrottsmyndigheten, här finns även erbjudande om kostnadsfria seminarier samt fakta om varför det är så viktigt att jobba vitt och att köpa vita byggtjänster.

- En efterlängtad funktion på den nya webbplatsen är den responsiva designen som gör att den fungerar bra både på stationära och mobila enheter. Med den nya webbplatsen har BBIS kommit ett steg på vägen för att förbättra vår digitala kommunikation, säger Henry Cohen, kommunikatör digitala medier.

FAKTA: Byggbranschen i samverkan (BBIS) är ett nätverk bestående av 12 fackförbund och arbetsgivarorganisationer: Byggcheferna/Ledarna, Entreprenörföretagen, Elektriska Installatörsorganisationen EIO, Byggnadsarbetareförbundet, Glasbranschföreningen (GBF), Maskinentreprenörerna (ME), Målareförbundet, Måleriföretagen i Sverige, SEKO, Svenska Elektrikerförbundet, Sveriges Byggindustrier och VVS Företagen. Läs mer på: www.byggbranschenisamverkan.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.