Följ Plåt & Ventföretagen

År 2040 kommer byggplåten levereras med drönare! I nya numret av MIA blickar vi in i framtiden

Pressmeddelande   •   Okt 04, 2017 14:19 CEST

Omslaget till senaste numret av MIA (Metaller I Arkitekturen).

Två gånger om året ger branschorganisationen Svensk Byggplåt, där Plåt & Ventföretagen ingår, ut det exklusiva arkitekturmagasin MIA. I morgon, torsdag, lanseras det senaste numret med mingel och smygläsning för arkitekter och branschfolk i Göteborg. I denna utgåva publiceras också en artikel som visar på byggplåtbranschens offensiva visioner med fokus på hållbarhet och innovation. Branschens framtid är allt annat än tråkig.

Tanken med MIA, som står för METALL I ARKITEKTUREN, är att innehållet ska leda till framgångsrik arkitektur och byggnation och vi gör det genom att visa upp exempel på inspirerande metallarkitektur från hela världen. Med nya produkter, idéer och innovationer visar MIA de enorma möjligheter som byggplåten erbjuder. Målgruppen är i första hand arkitekter, fastighetsägare och byggherrar.

I det senaste numret av MIA har redaktionen kikat in i framtiden för att försöka analysera plåtens betydelse i byggprocessen om lite drygt 20 år framåt i tiden.

– Under vinjetten ”Vision 2040” har vi tittat djupt in i spåkulan och sett återbrukade, förändringsbenägna och 3D-printade byggnader, här och på Mars. Vi har också frågat representanter från branschen hur de tror att visioner, planer och produkter kommer att förändras och användas år 2040. Och vi kan garantera en hel del spännande och inspirerande svar, säger MIAs chefredaktör Åsa Ragnarsson.

– Personligen tror jag att plåt är framtidens stora materialvinnare i byggprocessen. Inte minst för att plåtprodukter är återvinningsbara till 100 procent. Metaller har också många unika egenskaper. Redan nu finns det till exempel plåtbeläggningar som är självläkande och med hjälp av sensorer går det också att få information om när ett tak eller en fasad är skadad. En plåtyta kan också ändra form eller kulör efter väderlek, säger Johan Lindström, ordförande i Svensk Byggplåt och vd i .

Artikeln publiceras i sin helhet på svenskbyggplat.se den 6 oktober.

Inbjudan till smygläsningen: http://bit.ly/2xQFkRA

För mer information om MIA och för att beställa en prenumeration:
svenskbyggplat.se/mia

Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag verksamma inom byggnadsplåt och ventilation.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.