Följ Plåt & Ventföretagen

Årets plåtslagare 2012 – en hyllning till hantverkskonsten

Pressmeddelande   •   Feb 09, 2012 16:20 CET

Under evenemanget PLÅT12 i Malmö den 2 februari belönades göteborgaren Mats Lönberg med den prestigefyllda utmärkelsen Årets plåtslagare 2012.

Sedan 17 år tillbaka utser Stiftelsen Plåtslagaryrkets fond varje år en yrkespersonlighet värd titeln ”Årets plåtslagare”. Utmärkelsen är till för att främja yrkeskunnandet och vinnaren ska bland annat ha gjort: ”Förtjänstfulla insatser som kännetecknas av ett stort yrkeskunnande och arbetsinsatser av hög plåtslageriteknisk kvalitet.”

I år gick alltså priset till 45-årige Mats Lönberg, anställd på Er-Jill Byggnadsplåt AB i Göteborg. Mats har arbetat som plåtslagare i hela sitt yrkesverksamma liv och hans talang och skicklighet gjorde att han tidigt fick ansvar för omfattande plåtslageriarbeten på byggnader med stora kulturella värden. Mats Lönberg har till exempel utfört tekniskt krävande arbeten på objekt som Engelska kyrkan och Carlanderska sjukhuset i Göteborg, Holms kyrka i Sundsvall, Stora Hammars kyrka, Höllviken samt på Carlstens fästning, norr om Göteborg.

- Det är naturligtvis jättekul och en stor ära att få denna utmärkelse. Och jag vill samtidigt passa på att även tacka mina arbetskamrater och min arbetsgivare, eftersom plåtslagaryrket i mångt och mycket handlar om ett lagarbete, sa Mats Lönberg när han tog emot sitt pris.

I juryns motivering står det bland annat att: ”Mats Lönberg är en mycket skicklig plåtslagare, som älskar sitt yrke och efterlämnar utomordentligt vackra, drivna arbeten vid slutbesiktningar. Utöver sin yrkesskicklighet är Mats också utrustad med en extraordinär positiv och inspirerande anda. Han är även mycket omtyckt av sina lärlingar, som han tar mycket väl hand om”.

Mats Lönberg fick ta emot medalj, diplom, blommor samt ett stipendium på 15 000 kronor av stiftelsens ordförande Thord Blomquist.

Stipendiet till Årets Plåtslagare delas ut i samverkan och med lika delar från Stiftelsen Plåtslagaryrkets Fond, Lindabfonden och Plåtslageriernas Riksförbund.

Pressrum (med bilder)
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/entreprenoerfoeretagen

Mer information och bilder:
Tomas Skagerlind, Plåt & Vent Magasinet, 070-537 74 47, tomas@skagerlind.se
Lisa Udd, Entreprenörföretagen, 08-762 75 87, lisa.udd@entreprenorforetagen.se

Entreprenörföretagen är servicebolaget som idag samlar 1.300 svenska företag i fyra branschföreningar; Byggnadsplåt, Ventilation, Stål & Lättbyggnad och Mekanik.
Entreprenörföretagen är en gemensam satsning från Plåtslageriernas Riksförbund, PLR, och Mekaniska Verkstädernas Riksförbund, MVR.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.