Följ Plåt & Ventföretagen

”Årets plåtslagare 2016” – Pär Strömberg prisas för sitt stora yrkeskunnande, precision och personlighet

Pressmeddelande   •   Maj 26, 2016 13:56 CEST

Årets plåtslagare korades på Plåt & Ventföretagens kongress den 20 maj. Från vänster: Thord Blomquist, ordförande i Stiftelsen Plåtslagaryrkets fond, Johan Lindström, vd i Plåt & Ventföretagen samt Årets plåtslagare 2016, Pär Strömberg.

Under Plåt & Ventföretagens förbundskongress i Göteborg den 20 maj, fick Pär Strömberg, anställd på Ahlins Plåt i Stockholm, ta emot den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets plåtslagare”. Pär fanns själv på plats och fick komma upp på scenen för att ta emot belöningen i form av en medalj, diplom, blommor samt ett stipendium på 20 000 kronor.

– Det är en stor ära att få denna utmärkelse. Jag är väldigt glad och stolt och vill gärna tacka alla de som har uppmärksammat mina utförda jobb, sa Pär.

Det är Stiftelsen Plåtslagaryrkets fond som varje år utser en yrkespersonlighet värd titeln ”Årets plåtslagare”. Utmärkelsen är till för att främja yrkeskunnandet och vinnaren ska bland annat ha gjort: ”Förtjänstfulla insatser som kännetecknas av ett stort yrkeskunnande och arbetsinsatser av hög plåtslageriteknisk kvalitet.” Prisutdelare var stiftelsens ordförande Thord Blomquist samt Plåt & Ventföretagens vd, Johan Lindström.

Pär inledde sin yrkesbana genom att studera till byggnadsplåtslagare på gymnasiet och genomföra sin yrkespraktik. Därefter har han utfört sina många gånger avancerade plåtslageriarbeten och löst alla uppgifter på ett ytterst professionellt sätt. Vilket snabbt ledde till att Pär, efter krav från ledande plåtkonsulter, fick ansvaret för omfattande plåtarbeten på byggnader med stora kulturella värden.

Pär Strömberg har bland annat lett arbetet på plats vid renoveringarna av Naturhistoriska riksmuseet, Linoljekvarnen vid Waldemarsudde, tornet på Brännkyrka kyrka samt omtäckningen av Tändstickspalatset på Västra Trädgårdsgatan i Stockholm.

– Pär är en av de duktigaste plåtslagare vi haft på företaget. Han löser allt inom vårt yrke med precision och noggrannhet och slarvar aldrig med kvaliteten. Han är dessutom en god arbetskamrat och en förebild för våra unga plåtslagare, som många ser upp till, säger Leif Pettersson, vd på Ahlins Plåt.

Stipendiet till ”Årets Plåtslagare” delas ut i samverkan och med lika delar från Stiftelsen Plåtslagaryrkets Fond, Lindabfonden och Plåt & Ventföretagen.

TIDIGARE VINNARE

2015 Tony Ahltén, Johanssons Byggplåt i Malmö AB

2014 Michael Swedberg och Mikael Larsson, Oskar Jansson Plåt & Smide, Stockholm

2012 Mats Lönberg, Er-Jill Byggnadsplåt AB i Göteborg

2011 Nils Karlstedt, Göteborgs Förenade Plåtslageri, Göteborg

2010 Jonas Karlsson, Cityplåt i Umeå AB, Umeå

2009 Jan-Olov Swedberg, AB Oskar Jansson Plåt & Smide, Stockholm

2008 Lars Samuelsson, Samuelssons Bleck & Plåt, Lund

2007 Stellan Andersson, Ahlins Plåt AB, Stockholm

2006 Lars Pettersson, AB Oskar Jansson Plåt & Smide, Stockholm

2005 Lars Åkerfeldt, Winther Bygg AB, Örnsköldsvik/Sundsvall

Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag verksamma inom byggnadsplåt och ventilation.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.