Följ Plåt & Ventföretagen

Entreprenörföretagen ger sina medlemmar gratis startpaket för stöldskyddsmärkning

Pressmeddelande   •   Nov 10, 2014 06:15 CET

Entreprenörföretagen delar som första branschorganisation ut gratis startpaket för stöldskyddsmärkning, med hjälp av ett syntetiskt framställt dna, till sina medlemmar – SmartDNA. Den unika och spårbara dna-märkningen som penslas på värdesaker, ska minska antalet stölder och göra det lättare att återfå förlorade föremål. 

Var tionde av Entreprenörföretagens medlemsföretag blir årligen drabbade av inbrott på arbetsområden eller ur fordon. Därför har Entreprenörföretagen, tillsammans med vår försäkringsmäklare på Säkra, startat ett stort skadeförebyggande arbete som bland annat innefattar startpaketet med allt som behövs för att medlemmarna ska kunna komma igång med dna-märkningen.

Genom att märka bilar, verktyg, metaller med SmartDNA och genom att informera om detta med skyltar och dekaler, så minskar riskerna för stöld och inbrott avsevärt. Polisen i Stockholm har till exempel avslutat ett stort projekt med dna-märkning som har visat sig minska inbrotten med 80 procent.

– I vår bransch drabbas många företag av stölder som kan vara ödesdigra för ekonomin. Det kan dröja länge innan alla verktyg, maskiner och material har ersatts och dessutom orsakar ett inbrott alltid stora och onödiga kostnader för ett företag. För även om du har en bra försäkring så tillkommer kostnader för avskrivningar, självrisker, eget arbete samt avbrott i verksamheten. Därför har vi prioriterat och skapat medlemsnytta med denna skadeförebyggande satsning, säger Thomas Dahlberg, vd för Entreprenörföretagen.

De närmaste dagarna kommer Entreprenörföretagens medlemmar att få ett startpaket, till ett värde av 1 400 kronor, med posten. Paketet innehåller en flaska med en vätska som penslas på byggverktyg, datorer och bilar och räcker till 300 till 400 märkpunkter. Märkningen syns bara i uv-ljus och är omöjlig att tvätta eller slipa bort. Varje sats rymmer en unik kod som kan kopplas till ägaren och som registreras i en internationell databas. För större produkter, som till exempel rullar med kopparplåt, finns sprayburkar som medlemmarna kan köpa till ett rabatterat pris.

Behöver du ytterligare information kontakta:
Thomas Dahlberg, vd Entreprenörföretagen 070-962 75 98
Martina Jonaeson, försäkringsförmedlare på Säkra Stenstaden, 070-10 98 007
Tomas Skagerlind, kommunikationsansvarig Entreprenörföretagen, 070-537 74 47

Entreprenörföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som ägs av Plåtslageriernas Riksförbund och som samlar 950 svenska företag i de tre branschföreningarna; byggnadsplåt, ventilation samt stål & lättbyggnad.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.