Följ Plåt & Ventföretagen

Finalisterna i ”SM för unga plåtslagare 2017” är klara

Pressmeddelande   •   Feb 16, 2017 16:52 CET

Nu är det klart vilka sex plåtslagareelever som ska få tävla om SM-guldet i plåtslageri i år. De kommer från Söderhamn, Falun, Stockholm, Uppsala, Karlskrona och Kristianstad och finalen går av stapeln fredagen den 17 mars, på branschens skola PVF Teknikcentrum i Katrineholm.

Uppgiften, under uttagningstävlingarna som genomfördes på landets gymnasieskolor under vecka fyra, gick ut på att tillverka ett skorstensbeslag med huv i stålplåt. Ett uppdrag som verkligen testade de tävlandes material- och teknikkunskap liksom problemlösningsförmåga och känsla för hantverket. Juryn granskade tävlingsbidragen utifrån måttnoggrannhet, detaljutförande och helhetsintryck och 25 bidrag kvalificerades sig sedan till bedömning av den centrala juryn, som nu har sållat ut årets sex finalister.

De elever som lyckades bäst med uppdraget och därmed tog sig till final i ”SM för unga plåtslagare 2017” är:

Martin Gunnarsson, Staffansgymnasiet, Söderhamn
Magnus Pollack, Lugnetgymnasiet, Falun
John Norberg, Stockholms byggtekniska gymnasium, Kista
Joel Högman, Bolandgymnasiet, Uppsala
Daniel Ericsson, Af Chapmangymnasiet, Karlskrona
Axel Nyström, Wendesgymnasiet, Kristianstad

FAKTA
”SM för unga plåtslagare” är en årlig återkommande tävling som organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning, på uppdrag av Plåt & Ventföretagen och Byggnads. Arrangemanget är ett återkommande inslag i arbetet med att skapa uppmärksamhet kring plåtslagaryrket. SM-finalen går av stapeln fredagen den 17 mars, på PVF Teknikcentrum i Katrineholm. För de som inte kan ta sig till dit går det även att följa tävlingen på Facebook, facebook.com/Platslagare, där delar av finalen kommer att livesändas.

Bilder på de tävlande samt mer information om SM-finalen finns på PVF:s pressida. Klicka här för att komma dit!

Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag verksamma inom byggnadsplåt och ventilation.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.