Följ Plåt & Ventföretagen

Fyra frukostmöten om Skotta säkert

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2014 14:26 CEST

För två år sedan startades Skotta säkert, ett utbildningsprojekt som ska leda till ökad säkerhet kring skottning av tak och som drivs av Entreprenörföretagen. I höst finns det möjlighet att få veta mer då information om projektet kommer att presenteras på frukostmöten på fyra svenska orter.

När vi nu närmar oss den tredje vintern sedan projektet lanserades, kan vi konstatera att Skotta säkert är en framgång. Satsningen har fått stort genomslag och tagits emot väl av såväl allmänheten, försäkringsbolag, fastighetsägare som av de företag som sysslar med takskottning.

I dag finns det över 4 000 licensierade takskottare i hela riket och flera av landets försäkringsbolag har rapporterat att skadorna på personer, fastigheter och egendom har sjunkit rejält de två senaste vintrarna. När det gäller Entreprenörföretagens egen medlemsförsäkring så har skadorna minskat med över 50 procent.
Även utländska organisationer har visat intresse för konceptet. Vilket bland annat har lett till ett licensavtal som innebär att Skotta säkert även kommer att införas i Finland i vinter.

– Skotta säkert har redan gett resultat men vi är långt ifrån nöjda. Vi har fortfarande mål som vi inte har uppnått och därför är det kul att se att intresset för Skotta säkert växer hela tiden, säger Entreprenörföretagens jurist och företagsrådgivare Alexander Iliev, ansvarig för Skotta säkert.

För att informationen om Skotta säkert nu ska kunna nå ut till ännu fler kommer Entreprenörföretagen arrangera en informationsturné med frukostmöten för att berätta mer om licensieringssystemet för framförallt fastighetsägare, förvaltare och för styrelseledamöter i bostadsrättsföreningar.
De medverkande på denna turné är Alexander Iliev, Martina Henriksson från Entreprenörföretagens försäkringsmäklare Säkra, samt våra lokala företagsrådgivare på respektive ort.

Vi besöker inledningsvis fyra orter och varje möte börjar klockan 07.30 med kaffe och frukostmacka. Därefter följer information och frågestund.

Mötet beräknas ta cirka en timme och platsen är Svenskt Näringslivs lokaler (om inget annat anges) på följande orter:

24/10  Stockholm (kansliet på Årstaängsvägen)
27/10  Umeå
30/10  Östersund
5/11    Luleå

Anmälan!
Frukostmötet är kostnadsfritt men vi behöver veta hur många som kommer, så anmäl dig och dina kollegor redan i dag genom att skicka ett mejl med era namn och vilket företag ni kommer från, till: tomas.skagerlind@epfab.se. Välkomna!

Kurstillfällen!
Entreprenörföretagens företagsrådgivare kommer, precis som förra vintern, att arrangera kurser i säker takskottning enligt Skotta säkert, över hela landet. Nya datum och orter kommer att läggas till så håll utkik på www.entreprenorforetagen.se. Klicka på ”Kurser & aktiviteter” och sedan på ”Skotta säkert”.

Läs mer om Skotta säkert och hitta licensierade takskottare över hela landet på www.skottasakert.se

Entreprenörföretagen ägs av Plåtslageriernas Riksförbund och samlar 950 svenska företag i tre branschföreningar; Byggnadsplåt, Ventilation och Stål & Lättbyggnad.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.