Följ Plåt & Ventföretagen

Individuell lönesättning ger ökad lönsamhet!

Pressmeddelande   •   Maj 08, 2014 12:05 CEST

Årets upplaga av Almedalsveckan i Visby börjar ta form och Entreprenörföretagen finns naturligtvis på plats, för att informera om vad förbundets medlemsföretag kan bidra med när vi ska bygga vidare på Sverige.

I år kommer Entreprenörföretagen, som ägs av Plåtslageriernas Riksförbund, bland annat att arrangera ett seminarium om företagsnära lönebildning den 3 juli klockan 10.30. Under seminariet kommer en färsk undersökning från Svenskt Näringsliv att presenteras där Byggnads medlemmar har tillfrågats om hur de ser på företagsnära lönebildning.

– Det har tidigare gjorts undersökningar av den här typen som visar att anställda medarbetarna på våra medlemsföretag vill ha ökat inflytande över lönesättningen. Dessutom ökar företagets lönsamhet, så vi undrar varför det ska vara så svårt att införa ett sådant system? Så det är något vi nu hoppas få svar på, säger Thomas Dahlberg, vd Entreprenörföretagen.

Resultatet från undersökningen kommer att presenteras av Henrik Boman, chefsjurist på Plåtslageriernas Riksförbund, och därefter följer en paneldebatt med Torbjörn Hagelin, Byggnads, Torbjörn Winther, Winther Bygg, Annika Strandhäll, Vision samt Thomas Dahlberg, Entreprenörföretagen. Debatten leds av journalisten och programledaren Lydia Capolicchio.

– Vi har ett aktuellt tema och paneldeltagare med bestämda, och helt olika uppfattningar, om individuell lönesättning. Så det finns alla förutsättningar för en konstruktiv och högintressant debatt, säger Magnus Fredman, evenemangsansvarig på Entreprenörföretagen.

VAD: Seminariet, Individuell lönesättning ger ökad lönsamhet!
VAR:
Den 3 juli klockan 10.30 till 12.00, på Hästgatan 1 i Visby.
MED:
Torbjörn Hagelin, Byggnads, Torbjörn Winther, Winther Bygg, Annika Strandhäll, Vision, Thomas Dahlberg, Entreprenörföretagen samt moderatorn Lydia Capolicchio.


Entreprenörföretagen ägs av Plåtslageriernas Riksförbund och samlar 930 svenska företag i tre branschföreningar; Byggnadsplåt, Ventilation samt Stål & Lättbyggnad.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.