Följ Plåt & Ventföretagen

Johan Lindström är Entreprenörföretagens nya vd

Pressmeddelande   •   Nov 05, 2014 08:47 CET

Entreprenörföretagen, som ägs av Plåtslageriernas Riksförbund (PLR), har rekryterat Johan Lindström som ny vd. Johan är 44 år och har en lång och gedigen erfarenhet från olika branscher och arbetar i dag som generalsekreterare för NTF. Han har tidigare bland annat varit vd för branschorganisationerna Sveriges Åkeriföretag och Svenskt Aluminium, men har också ett förflutet inom industri- och konsultverksamhet. Johan har en civilingenjörsexamen från KTH samt en MBA-utbildning från Uppsala Universitet.

– Efter en omfattande process med närmare 100 kvalificerade sökande har styrelsen i Johan funnit rätt person. Med sin erfarenhet och kompetens från förändringsarbete samt från att driva branschorganisation med medlemsnytta och kommunikation i fokus, så känns detta mycket bra säger Jörgen Rasmusson, styrelseordförande i PLR:s förbundsstyrelse.

– Det ska bli spännande att leda och utveckla verksamheten tillsammans med medlemsföretag, styrelse och medarbetare. Förutom att utveckla medlemsnytta, öka medlemstillväxten och skapa effektiv kommunikation som ny vd ser jag att det finns en viktig uppgift i att säkra och utveckla ett långsiktigt och lönsamt företagande i våra branscher, säger Johan Lindström.

Johan Lindström tillträder sin tjänst den 1 februari 2015 och nuvarande vd Thomas Dahlberg fortsätter som senior rådgivare fram till förbundskongressen den 22 maj 2015, då han går i pension.

Behöver du ytterligare information kontakta: 
Jörgen Rasmusson, styrelseordförande, 076-664 61 00
Johan Lindström, tillträdande vd 070-303 77 99 
Tomas Skagerlind, kommunikationsansvarig, 070-537 74 47

Entreprenörföretagen är en bransch- och arbetsgivareorganisation som ägs av Plåtslageriernas Riksförbund och som samlar 950 svenska företag i de tre branschföreningarna; byggnadsplåt, ventilation samt stål & lättbyggnad.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.