Följ Plåt & Ventföretagen

Nytänkande vid snöröjning av tak

Pressmeddelande   •   Jan 14, 2011 10:03 CET

Problemet med is och snö på taken tas på allt större allvar. Vi uppskattar givetvis detta och hoppas att det kan leda till att våra medlemsföretag får större befogenheter vid snöröjning av landets tak. Ett stort problem för takskottarna är att allmänheten inte respekterar de avspärrningar som ställs ut. Det händer att man helt enkelt flyttar på avspärrningarna och till exempel parkerar sin bil där snö och is skall skickas ner från taket, något som innebär att snöröjningen måste avbrytas.

Förhoppningsvis kan den pågående debatten utmynna i att företagen som skottar snön får större befogenheter vid avspärrning, att de inte skall behöva ansöka om tillstånd för att köra fram en skylift då det hänger livsfarliga istappar från taken och att det vid riktigt svåra omständigheter istället går bra att få hjälp av polisen.

Ingen ska behöva känna sig osäker på våra gator och gångstråk men för att nå ända fram kring problemen gällande snö och is på taken krävs det att vi alla hjälps åt!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.