Följ Plåt & Ventföretagen

Nytt avtal klart mellan Plåt & Ventföretagen och Byggnads

Pressmeddelande   •   Maj 12, 2017 16:10 CEST

Plåt & Ventföretagen och Svenska Byggnadsarbetareförbundet (Byggnads) har kommit överens om ett nytt treårigt avtal. Avtalet ligger inom märket om 6,5 procent och enligt Plåt & Ventföretagens förhandlingschef, Claes Arenander, är det ett mycket bra avtal för förbundets medlemsföretag.

– Våra förhandlingar med Byggnads har hela tiden var konstruktiva och vi är nöjda över förhandlingsresultatet. Det är alltid ett givande och ett tagande, men i stora drag är vi nöjda med avtalet eftersom det kommer att gynna våra medlemsföretag, säger Claes Arenander, chefsjurist och förhandlingschef på Plåt & Ventföretagen.

– En annan positiv del är att vi har mönstrat ut en kollektiv personförsäkring som har legat med en avgift på 0,2 procent på branschavgiften. Försäkringen har inte fungerat bra och det har varit svårt för en del anställda i våra medlemsföretag att få ut pengarna. Det nya avtalet gör också att det blir ett smidigare förfarande när man anlitar underentreprenörer, säger Johan Lindström, förbundsdirektör i Plåt & Ventföretagen.

– Att vi dessutom fick ett treårigt avtal är också positivt, inte minst för att det skapar en kontinuitet som gör att medlemsföretagen kan planera sin framtid verksamhet på ett positivt sätt säger Claes Arenander.

Avtalet gäller mellan 1 maj 2017 till och med den 30 april 2020.

Klicka här för att läsa avtalsprotokollet i pdf-format.

För mer information kontakta:
Claes Arenander, chefsjurist och förhandlingschef på Plåt & Ventföretagen, 08-762 74 86.
Johan Lindström, förbundsdirektör i Plåt & Ventföretagen, 08-762 75 90.

Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag verksamma inom byggnadsplåt och ventilation.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.