Följ Plåt & Ventföretagen

Nytt projektverktyg ska ge Entreprenörföretagens medlemmar bättre affärer

Pressmeddelande   •   Jan 28, 2016 13:10 CET

I dag, den 28 januari, lanseras Plåt- och Ventilationsportalen. En branschanpassad IT-lösning för plåt- och ventilationsföretagen där Entreprenörföretagen finns med som både utvecklare och delfinansiärer. Tack vare portalen får förbundets medlemmar nu tillgång till ett skräddarsytt och branschanpassat verksamhetsstöd som kommer att förenkla rutiner, spara tid och öka lönsamheten.

Plåt- och Ventilationsportalen är ett modulbaserat system byggt på den senaste teknologin som gör det möjligt för alla i företaget att i realtid följa och interagera i varje enskilt projekt. Med några enkla knapptryck går det också att tidsrapportera direkt in i systemet och lika enkelt är det att skapa avvikelser och att fylla i egenkontroller.

– Vi såg en stor medlemsnytta med denna satsning eftersom Plåt & Ventilationsportalen kommer att höja kvaliteten, förbättra verksamheten och förenkla det dagliga arbetet för de företag som är verksamma i plåt- och ventilationsbranschen. Och det är därför vi och våra medlemsföretag har gått in och bidragit i arbetet med att utveckla systemet, säger Johan Lindström, vd i Entreprenörföretagen.

Många företag i branschen har provat på andra digitala system som redan finns på marknaden. Dessa är dock inte som detta system, anpassade efter just de specifika krav och önskemål som just plåt- och ventilationsföretagen har. Dessutom har systemen i många fall upplevts som alltför invecklade, vilket ofta gör att de helt enkelt inte används.

– En del av Entreprenörföretagens medlemmar har redan i dag något slags IT-system men ofta är systemen stora, dyra och inte så användarvänliga. Portalen är därför anpassad för verksamheten i medlemmarnas egna branscher, säger Per Assarsson som tillsammans med Martin Ahlström är initiativtagare till portalen.

– Av egen erfarenhet vet jag att det finns ett stort behov av ett smart projektledningssystem som hjälper till att öka den interna kontrollen och därmed öka lönsamheten och kundnöjdheten, säger hans kollega Martin Ahlström som även är delägare i Plåtslageri Jonaeson & Wendel i Stockholm.

– Portalen kommer att underlätta verksamheten för våra medlemsföretag, oavsett om de är stora eller små. Systemet är byggt i moduler och varje användare har därför stor frihet i hur man använder systemet. Från att endast använda det som ett enkelt och säkert tidsrapporteringssystem till att utnyttja även de avancerade funktionerna, säger
Torbjörn Johansson som är ansvarig för Plåt- och Ventilationsportalen från Entreprenörföretagens sida.

Sedan en tid tillbaka har betaversionen av systemet använts av några av förbundets medlemsföretag i en referensgrupp. Ett av dessa företag är Er-Jill Byggnadsplåt, som drivs av Daniel Eriksson:

– Mina plåtslagare kan rapportera sina tider direkt och det gör att vi kan följa projekten betydligt noggrannare än tidigare. Dessutom skickar vi kommentarer och dokument mellan arbetsplatsen och kontoret i realtid vilket gör att vi hela tiden har koll på vad som görs, säger Daniel.

– Jag har testat Plåt & Ventilationsportalen sedan i oktober förra året och den ger oss mycket bra hjälp, så jag är verkligen nöjd med vad den har gett mig och mitt företag. Vi får bland annat bättre insyn i varje projekt och det underlättar verkligen det dagliga arbetet, säger Fredrik Lövgren, vd i FL Plåt, som också ingår i referensgruppen.

Medlemsföretaget Ventilationsgruppen finns också med i referensgruppen och även där är såväl personal som ledning nöjda med resultatet.

– Det här verkar vara en kanongrej, säger projektledaren Peter Bramstång. Framförallt tidsrapporteringsfunktionen har vi stor användning för i nuläget. Jag gillar att den är tvingande, missar du att rapportera så kommer det en påminnelse och efter en tid går ytterligare en påminnelse till arbetsledaren. Dessutom har jag fått positiva reaktioner från våra montörer ute på fältet och det tycker jag är oerhört betydelsefullt. För om det är krångligt att använda en ny lösning så spelar det ingen roll hur bra systemet egentligen är.

ÖVRIGT
Parallellt med lanseringen av Plåt- och Ventilationsportalen kommer Entreprenörföretagen under 2016 även lansera Auktoriserat Plåtslageri. De företag som önskar bli auktoriserade enligt Auktoriserat Plåtslageri och dessutom arbetar i Plåt- och Ventilationsportalen kommer att kunna plocka fram det dokumentationsunderlag som behövs ur systemet. Auktoriserat Plåtslageri är därutöver kopplat till verksamhetsledningssystemet FR2000 med krav på rutiner kring bland annat kompetens, arbetsmiljö, kvalitet, brandskydd och miljö.

För ytterligare information kontakta:
Johan Lindström, 072-505 53 80
Torbjörn Johansson, 073-183 25 28
Martin Ahlström, 0735-900 544
Per Assarsson, 076-843 6888

Entreprenörföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för plåt- och ventilationsföretag.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.