Följ Plåt & Ventföretagen

Plåt & Ventföretagen lanserar ny podcast!

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2018 07:30 CEST


Medlemmarna Emelie Ståhl och Mathias Mattsson är först ut att leda Plåt & Ventföretagens nya podcast, Plåt & VentPodden. Tanken är att, precis som i Plåt & Vent Magasinet, inspirera och lyfta frågor med fokus på branschen.

Det började som en kul idé när de träffades vid årets förbundskongress i Luleå. Några månader senare har Mathias Mattsson och Emelie Ståhl debuterat som programledare i förbundets sprillans nya podcast, Plåt & VentPodden.
– Jag hade länge tänkt att vi borde göra en podd om plåtslageri, eftersom poddar är ett så bekvämt sätt att lyssna på och ta till sig information. Man kan sitta var som helst och lyssna när man vill. Det passar perfekt för en stressad företagare med många järn i elden, säger Mathias Mattsson, som till vardags driver medlemsföretaget Piaab, i Ale strax utanför Göteborg.

Emelie Ståhl, som driver Björn Persson Plåtslageri i Stockholm, antog utmaningen att spela in två pilotavsnitt tillsammans med Mathias Mattsson. Målet är att programmen ska inspirera och öppna upp för intressanta samtal branschkollegor emellan, men också hjälpa andra medlemmar att få upp ögonen för vad medlemskapet i Plåt & Ventföretagen egentligen innebär.

– Vi vill prata om frågor och problem som berör alla oss företagare i branschen men som vi sällan pratar med varandra om. Jag hoppas att programmen tas emot väl och att de som lyssnar gör det med öppet sinne för att de är intresserade av det som händer i branschen. Tanken är att minska avståndet mellan oss entreprenörer, för vi jobbar ju faktiskt i samma bransch, säger Emelie Ståhl.

– Tanken att starta en poddserie där huvudmålgruppen är våra medlemsföretag har grott rätt länge hos oss på förbundet. Vi tror nämligen att det kan vara en passande kanal för många som är verksamma i våra branscher, eftersom många dagligen lyssnar på musik eller på radion när de jobbar eller sitter i bilen, säger Johan Lindström, vd på Plåt & Ventföretagen.

– Nu är det Mathias och Emelie som spelade in de första två avsnitten, men i framtiden är tanken att även helt andra personer ska medverka i Plåt & VentPodden. Och att vi ska ta upp ämnen som berör all våra medlemmar. Så småningom kanske även andra branscher och beställare får upp öronen för Plåt & VentPodden, fortsätter han.

Plåt & VentPodden hittar du på iTunes! Klicka här för att komma dit.

Och på FeedPress kan du lyssna på avsnitten direkt i din webbläsare!

Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag verksamma inom byggnadsplåt och ventilation.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.