Följ Plåt & Ventföretagen

PLÅT16 lockar med med stjärnarkitekter och inspirerande metallfasader

Pressmeddelande   •   Mar 09, 2016 09:05 CET

I morgon, den 10 mars, är det dags för den nionde upplagan av evenemanget PLÅT och Entreprenörföretagen är en av medarrangörerna. PLÅT16 genomförs i Eriksbergshallen i Göteborg och liksom tidigare år förväntas över 300 arkitekter sluta upp för att ägna en dag åt metallfasader.

PLÅT är en seminariedag med syfte att lyfta fram metallfasadernas möjligheter, inspirerande arkitektur och innovativa fasadlösningar i världsklass. Varje år samlar PLÅT cirka 350 verksamma arkitekter och beslutsfattare inom bygg- och fastighetsbranschen.

Några av de mest uppskattade föreläsarna på PLÅT har varit Ryue Nishizawa från SANAA, Caroline Bos från UNStudio, Robert Greenwood från Snöhetta, Jacob von Rijs från MVRDV samt Dominique Perrault, Kengo Kuma och Farshid Moussavi.

Ett av årets dragplåster är den tidigare rockstjärnan Michel Rojkind som numera har sadlat om till arkitekt och gett hemstaden Mexico City ett helt nytt uttryck. I Rojkinds distinkta arkitektur är det ofta metallerna som spelar en tongivande roll och det är lätt att fascineras av både hans formspråk och val av bearbetning.

Under dagen kommer också flera spännande nordiska projekt att uppmärksammas via föreläsningar. Som till exempel det kopparklädda studenttornet i Lund, Alingsås tingsrätt – som har klätts in i titanzink – samt ett norskt prisbelönat flerfamiljshus i rosttrögt stål, kallat Verket 4.

Och så ska förstås Plåtpriset2016 också delas ut. En utmärkelse som varje år ges till en svensk arkitektbyrå som har visat upp ett projekt där plåtfasadens möjligheter har tillvaratagits och maximerats utifrån aspekterna form, funktion, innovation och miljö.

PLÅT bjuder dessutom alltid på en tillställning inramad av god mat, trevligt mingel samt en utställning full av materialinspiration och fasadteknik.

FAKTA

Arrangörerna för PLÅT16 är, förutom Entreprenörföretagen, Aperam (Uginox), Aurubis, Bevego, Heco, Plannja, Paroc och Rheinzink.

För ytterligare information, kontakta:

Entreprenörföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för plåt- och ventilationsföretag. Våra medlemsföretag bygger Sverige!

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.