Följ Plåt & Ventföretagen

Plåtslagare prisad för unik hantverksskicklighet

Pressmeddelande   •   Maj 23, 2017 11:21 CEST

Uwe Nitz är "Årets plåtslagare 2017"

Uwe Nitz, anställd på LW Sverige AB i Stockholm, har belönats med den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets plåtslagare”. Ett pris som, förutom äran, även innefattar ett diplom, en medalj, blommor samt ett stipendium på 20 000 kronor.

– Det känns naturligtvis väldigt bra att bli ”Årets plåtslagare”. Jag är mycket stolt över att få bli uppmärksammad på det här sättet, sa Uwe Nitz efter prisutdelningen.

Det är Stiftelsen Plåtslagaryrkets fond som varje år utser en yrkespersonlighet värd titeln ”Årets plåtslagare”. Utmärkelsen är till för att främja yrkeskunnandet och vinnaren ska bland annat ha gjort: ”Förtjänstfulla insatser som kännetecknas av ett stort yrkeskunnande och arbetsinsatser av hög plåtslageriteknisk kvalitet.”

Uwe Nitz, som föddes i Tyskland för 53 år sedan, flyttade till Sverige under tidigt 2000-tal. I hans cv återfinns yrkeskunskaper i form av ett gesällbrev som byggnadsplåtslagare och VVS-montör samt bevis om tunnplåts- och kopparsvetsning. Sedan 2004 är Uwe anställd hos LW Sverige AB och han nominerades till utmärkelsen av Stefan Lardner och Jimmy Olsson, från Roslagens Plåtkonsult. De motiverade valet med att: ”Uwe besitter en otrolig kunskap i att hantera kopparplåten och är väldigt tekniskt duktig”.

Uwe Nitz har de senaste åren visat stora kunskaper i plåtslagaryrket på krävande objekt i Stockholm, som till exempel Hotell Diplomat, Stadshuset samt Oscarsteaterns tak och torn, där han har utfört stora delar av arbetet i stålplåt. Representanter för Stiftelsen har besökt Oscarsteatern och noterat att det är: ”Ett ovanligt fint plåtarbete med tysk prägel”.

Stipendiet till ”Årets Plåtslagare” delas ut i samverkan och med lika delar från Stiftelsen Plåtslagaryrkets Fond, Lindabfonden och Plåt & Ventföretagen. 

Prisutdelningen skedde på arrangemanget ”Leverantörernas afton” på Quality Globe Hotel den 11 maj och delades ut av Thord Blomquist, ordförande i Stiftelsen Plåtslagaryrkets fond, Johan Lindström, vd i Plåt & Ventföretagen samt Christer Härjelin, ombudsman på Byggnads.

TIDIGARE VINNARE

2016 Pär Strömberg, Ahlins Plåt, Stockholm
2015 Tony Ahltén, Johanssons Byggplåt i Malmö AB
2014 Michael Swedberg och Mikael Larsson, Oskar Jansson Plåt & Smide, Stockholm
2012 Mats Lönberg, Er-Jill Byggnadsplåt AB i Göteborg
2011 Nils Karlstedt, Göteborgs Förenade Plåtslageri, Göteborg
2010 Jonas Karlsson, Cityplåt i Umeå AB, Umeå
2009 Jan-Olov Swedberg, AB Oskar Jansson Plåt & Smide, Stockholm
2008 Lars Samuelsson, Samuelssons Bleck & Plåt, Lund
2007 Stellan Andersson, Ahlins Plåt AB, Stockholm
2006 Lars Pettersson, AB Oskar Jansson Plåt & Smide, Stockholm
2005 Lars Åkerfeldt, Winther Bygg AB, Örnsköldsvik/Sundsvall

Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag verksamma inom byggnadsplåt och ventilation.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://entreprenoerfoeretagen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.