Följ Plåt & Ventföretagen

Påminnelse - Seminarium om hållbart byggande på Stålbyggnadsdagen

Pressmeddelande   •   Okt 22, 2018 16:12 CEST

På Stålbyggnadsdagen den 25 oktober bjuder Plåt & Ventföretagen in till ett specialseminarium där plåtens miljövänliga egenskaper kommer att lyftas fram. Åhörarna kommer bland annat att få höra mer om Svensk Byggplåts kampanj ”Extra lång hållbarhet”, vars syfte är att hitta nya sätt för att återbruka plåt och minska mängden spill.

– Vår tanke är att fler ska få möjlighet att upptäcka den miljösmarta byggplåten och det oändliga kretslopp den rör sig i. För oss är nämligen byggplåt nutidens och framtidens miljösmarta byggmaterial och vi tänker berätta varför vi anser att det är så. Besökarna kommer att få ta del av goda exempel med 100 års beständighet, 100 % återvinningsbarhet och över 100 sätt att återbruka, säger Johan Lindström, vd på Plåt & Ventföretagen och ordförande i Svensk Byggplåt.

Detta kommer bland annat att göras genom att Svensk Byggplåts kampanj ”Extra lång hållbarhet” presenteras. Vi har även bjudit in Maria Ahlm från IVL Svenska miljöinstitutet, som är expert på digitalisering, spårbarhet och byggavfall. Hon ska berätta om projektet och plattformen ”Centrum för cirkulärt byggande”.

Under seminariet kommer även Peter Edlund, vd i byggplåtsföretaget Weatherproof Family, att inspirera till prefabricerat byggande och återbruk. Peter kommer bland annat att presentera ett nytt fasadsystem som passar väl för återbrukad plåt.

För Plåt & Ventföretagen och deras medlemmar är hållbart byggande en prioriterad fråga.

– Plåt & Ventföretagens medlemsföretag är redan i dag duktiga på att återbruka och återvinna, men den processen kan alltid bli ännu mer effektiv. Dessutom vill vi lyfta frågan till ett mer politiskt plan och på sikt göra det ännu mer attraktivt och lönsamt att bygga hållbart, säger Johan Lindström.

Medverkande i seminariet:
- Maria Ahlm, IVL Svenska miljöinstitutet
- Peter Edlund, vd Weatherproof Family
- Johan Lindström, vd Plåt & Ventföretagen

FAKTA 1
Vad: Seminariet ”Vad är Extra lång hållbarhet?”
Plats: Malmömässan i Hyllie, Malmö
Dag: 25 oktober
Tid: Klockan 11.20 – 12.20.
Anmälan: http://stalbyggnadsdagen.se/anmalan

FAKTA 2
Stålbyggnadsdagen är en branschdag för samtliga aktörer inom stålbyggnadsbranschen och samlar cirka 300 deltagare; konstruktörer, leverantörer, materialproducenter, byggbolag samt arkitekter och beslutsfattare.
http://stalbyggnadsdagen.se


För mer information kontakta:

Tomas Skagerlind, kommunikationschef på Plåt & Ventföretagen, 08-762 75 92
Ida Fredriksson, pressansvarig och kommunikatör på Plåt & Ventföretagen, 08-762 75 91

Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag verksamma inom byggnadsplåt och ventilation.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.