Följ Plåt & Ventföretagen

Spektakulära och hållbara metallfasader hyllas på PLÅT18

Pressmeddelande   •   Mar 05, 2018 08:05 CET

Moon Hoon , sydkoreanska stjärnarkitekt.

Torsdag den 8 mars äger arkitekturevenemanget PLÅT18 rum på Slagthuset i Malmö. Här samlas omkring 300 arkitekter för att få lyssna och bli inspirerade av några av världens främsta arkitekter, materialexperter, forskare och fasadinnovatörer då de visar på metallfasadernas möjligheter. Under dagen delas även hederspriset PLÅTPRISET 2018 ut. Priset ska uppmuntra och hylla innovativa och hållbara metallfasader. Plåt & Ventföretagen är en av arrangörerna av PLÅT18.

PLÅT är en årlig seminariedag för arkitekter med syfte att visa på metallfasadernas möjligheter, inspirerande arkitektur och innovativa fasadlösningar i världsklass.

Temat för årets seminariedag är hållbarhet och det kommer visualiseras i några av dagens presentationer. I programmet finns en presentation om HYBRIT (Hydrogen Breaktrough Ironmaking Technology) som är en ny och revolutionerande teknik som ska ge en koldioxidfri stålproduktion med hjälp av vätgas. Bakom satsningen står SSAB, LKAB och Vattenfall.

Dessutom presenterar Framlab en uppmärksammad lösning med sociala bostäder på New Yorks öde fasader. Bakom konceptet finns norske designern Andreas Tjeldflaat vars arbete utgår från New York och drivs av optimism och teknik. Deltagarna får även lyssna på Inger Odnevall Wallinder, korrosionsprofessor på KTH, som reder ut fördomar om vattenavrinningar från koppar och zink.

Under seminariedagen delas även PLÅTPRISET2018 ut till en svensk arkitektbyrå. Priset syftar till att uppmuntra och hylla innovativa och hållbara metallfasader.

Koreansk stjärnarkitekt

Till varje PLÅT-evenemang bjuds några internationellt kända föreläsare in. I år är ett av dragplåstren Moon Hoon, en sydkoreansk stjärnarkitekt som vill göra arkitekturen mindre allvarsam och mer mänsklig, samtidigt som han spränger gränser och krossar normer. Han bjuder lika mycket på surrealistisk science fiction och tecknade serier som faktiska byggnader.

Arrangörerna för PLÅT18 är Plåt & Ventföretagen, Rheinzink, Bevego, Aurubis, Heco, Plannja, Paroc, Ruukki och SSAB.

Läs mer om Plåt18 här: https://plat18.se/

Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag verksamma inom byggnadsplåt och ventilation.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.