Följ Plåt & Ventföretagen

Uppskattad takskottarutbildning har sänkt antalet person- och fastighetsskador

Pressmeddelande   •   Nov 13, 2017 11:34 CET

År 2012 startade Plåt & Ventföretagen utbildningen Skotta säkert med målet att öka säkerheten kring skottning av tak. Satsningen har gett goda resultat då många av landets försäkringsbolag har rapporterat att skador på personer, fastigheter och egendom har sjunkit de senaste vintrarna. ”Vi är väldigt nöjda med Skotta säkert och att de anmälda skadorna har minskat påtagligt de senaste vintrarna”, säger Hans Eriksson, biträdande förhandlingschef och talesperson för Skotta säkert på Plåt & Ventföretagen.

Utbildningen Skotta säkert startades av Plåt & Ventföretagen, i samarbete med flera av landets försäkringsbolag, för fem år sedan. Målet med utbildningen är att öka säkerheten i samband med takskottning och minska skador på personer, fastigheter och egendom.

– Skotta säkert har gett ett mycket positivt resultat och såvitt vi kan bedöma har skadorna minskat påtagligt. Licensieringssystemet har också tagits mycket väl emot i alla led. Allt ifrån beställare till entreprenörer och utbildare är positiva, säger Hans Eriksson, talesperson för Skotta säkert på Plåt & Ventföretagen.

Sedan 2012 har över 6 000 takskottare licenserats. Skotta säkert-licensen är giltig i fem år och i år är det dags för de takskottare som utbildades 2012, att förnya sin licens.

Kurstillfällen
I höst och vinter genomför Plåt & Ventföretagen flera kurstillfällen för licens eller förnyelse av licens, i säker takskottning. Anmälan till kurstillfällena görs på Plåt & Ventföretagens hemsida, www.pvforetagen.se/kurser-aktiviteter.

Tips till fastighetsägare inför vintersäsongen:
• Kontrollera villkoren i försäkringen för fastigheten och se till att ni uppfyller villkoren som är kopplade till takskottning.
• Kontakta en licenserad entreprenör i god tid så att de hinner förbereda och planera skottningsarbetet. Här ingår att besiktiga taken innan snön har kommit för att se att rätt säkerhetsutrustning finns och att taket inte har några befintliga skador.
• Se till att det finns ett tydligt avtal mellan fastighetsägaren och entreprenören där det framkommer vilka förpliktelser och ansvarsområden som gäller före, under och efter takskottningsarbetet.

Läs mer om Skotta säkert på www.skottasakert.se.

Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag verksamma inom byggnadsplåt och ventilation.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.